الفَتَّة المصرية باللحم – ترند السفرة
الفَتَّة المصرية باللحم – ترند السفرة
أكلة الفتة المصرية مش مجرد طبق، دي تجربة متكاملة من الطبق الأبيض والدافئ اللي بيغمر كل بيت في المناسبات والعزومات. الترند الحقيقي ظهر لما الناس بدأت تصورها وتشارك شكل الطبقات الكثيرة اللي فيها، من الخبز المقلي للأرز والمرق واللحمة الدسمة.
السر في وقعها القوي على القلوب إن كل لقمة فيها بتحكي طعم التاريخ والمشاركة. الطعم الغني والطبقات المتنوعة بيخلو الناس تفتكر الطعمة الجذور، وده سر استمرارها كترند سنوي ثابت.
وبـ بساطة، الفتة دي سهلة التحضير، وكل خطوة فيها ممكن تحضريها قبل المناسبة. طاجن سهل، ونتيجته دايمًا بتخلي كل اللي بيتذوقها يطلب على الطريق.
وصفة مقترحة: طريقة عمل الملوخية الناشفة بالطشة
2 كوب أرز مصري مطبوخ4 أكواب مرق لحم400 غرام لحم غنم أو بقر قطع سميكة4 شرائح خبز بلدي محمصة بالزيت6 فصوص ثوم مهروسة¼ كوب خلملح وفلفل حسب الرغبةنصف كوب بقدونس مفروم2 ملعقة كبيرة سمن أو زبدة
في قدر، اغلي المرق مع قطع اللحم حتى تنضج تمامًا ويحصل مرق غني.قسّمي الخبز المحمّص على طبق التقديم، وصبي فوقه القليل من المرق عشان يشرب.وزّعي الأرز فوق الخبز، ثم رتّبي قطع اللحم من فوق.في طاسة، حمّري الثوم في السمن حتى يصفر وترسلي عليه الخل.اسكبي خليط الثوم والخل فوق الطبق كله.زيّني البقدونس وقدمي الفتة وهي سخنة.
فتة اللحم المصرية بتجمع بين الأصالة والطعم الأصيل بطريقة تخلي قلبك يحن لذكريات الطفولة والعيلة. الطبق ده فعلاً وصل الترند رغم بساطته لأنه بيحاكي إحساس الحضن الدافي لأول مرة.
فتة اللحم المصرية بتجمع بين الأصالة والطعم الأصيل بطريقة تخلي قلبك يحن لذكريات الطفولة والعيلة. الطبق ده فعلاً وصل الترند رغم بساطته لأنه بيحاكي إحساس الحضن الدافي لأول مرة.
حاجتك فيه إنه يتناسب مع كل المناسبات، سواء للأعياد أو حتى الغداء العائلي، مع إنك تقدري تتكلفي وتحافظي على الطعم الأصيل. والطبقة المقرمشة من الخبز المبلول بالمرق هي القصة كلها.
هتبقي نجمة في سفرتك لو حضرته، والكل هيبص عليه… يستاهل أنك تنزليه كأول وصفة ترند في موقعك.
تابعي قناة وصفات أكل عربية على يوتيوب
لقراءة المقال بالكامل، يرجى الضغط على زر "إقرأ على الموقع الرسمي" أدناه






