باو بانز نباتية على الطريقة الآسيوية
باو بانز نباتية على الطريقة الآسيوية
الـ “باو بانز” واحدة من أشهر الوصفات الآسيوية اللي بقت ترند عالمي، وهي عبارة عن خبز بخاري طري بيتحشى بحشوات مختلفة. الوصفة دي مناسبة جدًا للبنات اللي بيدوروا على وصفة خفيفة، عملية، وممكن تتحضر في البيت بسهولة من غير مكونات معقدة.
النسخة النباتية من الباو بانز بقت مطلوبة أكتر من أي وقت، لأنها بتجمع بين الطعم المميز وسهولة الهضم، وبتناسب اللي عاوزين يحافظوا على نظام أكل صحي أو يقللوا من اللحوم.
النهج هنا بيخلي الأكلة مش مجرد وجبة، لكن كمان تجربة جديدة تضيفيها لمطبخك وتقدري تبهري بيها ضيوفك أو حتى تعمليها كوجبة عشاء مميزة في البيت.
وصفة مقترحة: اللوتس تشيز كيك البارد
المكونات2 كوب دقيق متعدد الاستخدامات2 ملعقة كبيرة سكر1 ملعقة صغيرة خميرة فورية1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر2 ملعقة كبيرة زيت نباتينصف كوب ماء دافئللحشوة:كوب مشروم مقطع شرائحنصف كوب جزر مبشورربع كوب خيار مقطع أعواد رفيعة2 ملعقة كبيرة صويا صوص لايت1 ملعقة صغيرة زنجبيل مبشور1 ملعقة صغيرة زيت سمسم
في وعاء كبير اخلطي الدقيق مع السكر والخميرة والبيكنج بودر. أضيفي الماء والزيت واعجني لحد ما يبقى عندك عجينة طرية وملساء.غطي العجينة واتركيها تختمر ساعة كاملة في مكان دافئ.بعد التخمير، قسمي العجينة كرات صغيرة وافردي كل كرة على شكل بيضاوي. اطويها نصفين باستخدام ورق زبدة عشان ما تلزقش.سخني قدر البخار، وحطي أقراص الباو فيه لمدة 10 دقائق لحد ما تستوي وتبقى طرية.في طاسة على نار عالية، شوحي المشروم مع الزنجبيل وزيت السمسم، ثم أضيفي الصويا صوص والجزر.افتحي الباو بانز واحشيها بالمشروم والجزر والخيار الطازج.
الباو بانز النباتية بقت وصفة مميزة لكل ست بيت عايزة تقدم حاجة جديدة لعيلتها، والأجمل إنها مناسبة للنباتيين وأي حد بيحب يخفف من أكل اللحوم.
المكونات بسيطة وسهلة، لكن النتيجة دايمًا بتبهر، سواء من ناحية الشكل أو الطعم. تقدري كمان تبدلي الحشوات على ذوقك وتضيفي أفوكادو أو توفو لو حبيتي.
السر في نجاح الوصفة إنك تسيبي العجينة تختمر كويس وتبخريها صح، وهتلاقي النتيجة أحلى بكتير من اللي بتتباع جاهزة. جربيها وهتحسي إنك عملتِ أجواء آسيوية في بيتك.
تابعي حساب وصفات أكل عربية على انستجرام
لقراءة المقال بالكامل، يرجى الضغط على زر "إقرأ على الموقع الرسمي" أدناه






