بالصور
طريقة عمل الحمصية والسمسية في البيت .. أوفر وأنضف من الجاهز
السبت 30/أغسطس/2025 - 05:00 ص
طريقة عمل الحمصية والسمسية
طريقة عمل الحمصية والسمسية ، أعتاد الجميع على الأحتفال بالمولد النبوي الشريف بتحضير الحلويات الشرقية، وبالأخص حلاوة المولد، مثل الحمصية والسمسية ليها مكانة خاصة لدى الجميع.طريقة عمل الحمصية والسمسية بدل من شرائها جاهزة بأسعار غالية، جربي تحضيرها في البيت بخطوات بسيطة ومكونات على قد الإيد. النتيجة؟ طعم رائع وبشكل ومذاق أمن للشيف فاطمة حسن.المكونات لطريقة عمل الحمصية والسمسيةأولًا: لعمل الحمصية1 كوب حمص محمص غير مملح¾ كوب سكر2 ملعقة كبيرة عسل جلوكوز أو عسل أبيض2 ملعقة كبيرة ماءرشة فانيليا اختياريثانيًا: لعمل السمسية1 كوب سمسم محمص¾ كوب سكر2 ملعقة كبيرة عسل جلوكوز أو عسل أبيض2 ملعقة كبيرة ماءرشة فانيليا أو قرفة حسب الرغبةأولًا: تحضير الشربات الكراميلفي طاسة غير لاصقة، ضعي السكر مع الماء والعسل.قلّبي على نار متوسطة بدون استخدام ملعقة حرّكي الطاسة نفسها برفق.استمري حتى يذوب السكر ويتحول إلى لون ذهبي خفيف مش غامق عشان ما يمرّرش.ضيفي رشة الفانيليا لو بتحبي.طريقة عمل الحمصية والسمسية طريقة عمل الحمصية والسمسية أول ما الكراميل يبقى جاهز، ضيفي الحمص وقلّبي بسرعة عشان يتغلف كله.صبي الخليط فورًا على ورقة زبدة أو سطح مدهون خفيف بالزيت.افرديه باستخدام سكينة أو الشوبك وهو دافئ.اقطعيه مربعات أو مستطيلات قبل ما يبرد تمامًا. لتحضير السمسيةطريقة عمل الحمصية والسمسية بنفس الطريقة، حضّري الكراميل.ضيفي السمسم المُحمص وقلّبي بسرعة.افردي الخليط وقطّعيه قبل ما يبرد.نصائح مهمةحضري بسرعة بعد إضافة المكسرات، لأن الكراميل ينشف بسرعة.عندما ينشف الخليط قبل ما يقطع، سخنيه ثواني بسيطة في الميكروويف أو الفرن.احفظي الحمصية والسمسية في علبة محكمة الغلق للحفاظ عليها مقرمشة.
لقراءة المقال بالكامل، يرجى الضغط على زر "إقرأ على الموقع الرسمي" أدناه